Curious Collections by Mariëlle Leenders

Fotografie | Productontwerp | Concept | Research

 

Mariëlle is geboren op 6 December 1974 en groeide op midden in de natuur, waar ze elke dag te vinden was.

Toen ze 18 was is ze op zichzelf de wijde wereld ingetrokken om nog meer van de natuur en andere culturen te kunnen leren en  te genieten.

Curious Collections, zo heet zowel het label als de ontwerp- en fotostudio van Mariëlle Leenders (1974) in Schijndel. Sinds ze in 2000 cum laude afstudeerde aan de internationaal gerenommeerde Design Academy Eindhoven, is deze duizendpoot werkzaam als fotograaf en als concept & product designer.

Curious Collections: mode voor muren die er zijn om gezien te worden! Op het gebied van fotobehang is het werk van de Nederlandse ontwerpster Mariëlle Leenders uniek. De merkwaardige combinatie van fotografie en ontwerpvaardigheden resulteert in ‘fotodesigns’.

Mariëlle is al jarenlang specialist in fotodesign en is uitgegroeid tot marktleider en trendsetter op dit gebied. Aan de hand van haar eigen en dus unieke fotografie maakt Mariëlle foto-designs: levensechte foto’s van hoogwaardige kwaliteit die zo bewerkt zijn dat ze oneindig herhalen op een realistische en natuurlijke manier. Als professioneel fotografe maakt Mariëlle Leenders al haar foto’s zelf om deze vervolgens op de computer te verwerken; Op maat gemaakt, voor elke gewenste toepassing. Haar fotobehang is uniek: de patronen lopen eindeloos en natuurlijk door in alle richtingen, naar boven, naar beneden, naar links of naar rechts.

Het fotobehang van Curious Collections is onderverdeeld in verschillende series; Veel levensgrote blad- en bloemmotieven, maar ook tactiele breisels en andere textielstructuren, stoere steen- en houtdessins, vogels en insecten, lekkere snoepjes en kristalheldere beelden en structuren uit de natuur. Mariëlle’s foto’s weerspiegelen altijd haar liefde voor de natuur. Ze houdt ervan om te spelen en te experimenteren met de natuur, natuurlijke materialen, om nieuwe composities of verrassende nieuwe beelden te maken. En aan de andere kant houdt ze van het toeval en de aangename verrassingen die de natuur altijd in petto heeft. Ze houdt ervan om deze mooie en betekenisvolle gebeurtenissen vast te leggen. Dit is de essentie van haar werk. Van foto’s die zo gedetailleerd zijn dat ze kunnen worden vergroot tot XXL-fotobehang, tot uiterst gedetailleerde en verfijnde fotopatronen, die oneindig kunnen worden herhaald. Oneindig mooi!

Hoewel ik voortdurend spannende nieuwe collecties foto’s en ontwerpen ontwikkel, creëer ik ook collecties op aanvraag. En al mijn producten kunnen op maat gemaakt worden. Ik bied een complete service van concept tot eindproduct, tot productfotografie en heb de flexibiliteit om aan speciale eisen te voldoen.

Mariëlle werkt ook als experience designer/people researcher. Ze doet onderzoek door middel van film en fotografie en dat levert betrouwbare en vaak verrassende resultaten op. De camera kan niet liegen! Mariëlle kan u helpen bij het vertalen van dit onderzoek naar nieuwe innovatieve en duurzame producten/diensten. In verband met privacy van de deelnemers aan deze onderzoeken kan dit werk niet op de website getoond worden. Voor meer info, neem contact met mij op.

Voor prijzen zowel zakelijke als particuliere fotografie, vormgeving en onderzoek kunt u contact met mij opnemen en ik kan u een persoonlijke offerte maken. Mijn volledige CV, kan hier gedownload worden.

 

All rights reserved! Alle foto’s en werk op deze site, tevens als de site zelf, zijn beschermd door copyright. Het is absoluut verboden om zonder toestemming de foto’s, dessins of design van deze site te kopiëren, voor zowel commercieel gebruik als ter inspiratie voor jezelf. Mocht je foto’s willen gebruiken, neem dan even contact op via info@marielleleenders.nl.

“Op alle rechtsbetrekkingen van Curious Collections by Mariëlle Leenders zijn de Algemene Voorwaarden van  DuPho (Dutch Photographers)  van toepassing en welke u (op verzoek gratis) ter beschikking zijn/worden gesteld.”